01.jpg (72 KB)

Üretken belediye Proje Yarışmasının ilki; 2009 yılı Projeleri için 10 Ocak 2010 tarihinde duyurulmuş ve sonuçları 16 – 19 Şubat 2010 tarihlerinde Antalya'da düzenlenen Yerel Yönetim Kamu Tedarik 2010 İkili Görüşmelerinde açıklanmıştır.

Gelişmenin üretilen fikirlerin hayata geçirilmesinden geçtiğinin bilincinde olarak, belediyelerimizin proje üretmelerini teşvik etmek, farklı belediyeler tarafından ortaya konan ve uygulanan projelerin kamu oyuyla ve diğer belediyelerle paylaşılmasını sağlamak, mahalli idarelerce paylaşılmasını ve uygulanabilir hale getirilmesini sağlamak temel hedefiyle, ilki Şubat 2010 da yapılan yarışmada dereceye giren projeler bir kitapta toplanmış ve tüm mahalli idarelere dağıtılmıştır.

 

pdf.png (524 b) Kitabı bilgisayarınıza indirmek için TIKLAYINIZ >>>

I. Üretken Belediye Proje Yarışmasına ülkemizdeki önde gelen birçok belediye başvurmuş, kategoriler itibariyle yapılan değerlendirmede 10 Proje Ödüle layık görülmüştür.

İlk olmasına rağmen büyük bir katılımla gerçekleşen toplantıların sonucunda dağıtılan ödüllerin, ülkemizde yankılanması da etkin bir şekilde olmuştur.

Şubat 2010 da gerçekleştirilen 1. Üretken Belediye Proje Yarışmasına katılan projelerin katılımcılara sunumları gerçekleştirilerek, ülke çapında tanıtımını ve böylelikle bilgi paylaşımı sağlayan bir ortam oluşturulmuştur.

Liste için tıklayınız.